Baka baka kaka
Mandelmjölk, ett lite nyttigare alternativ till vanlig mjölk. Vadå nyttigare kanske du tänker. Laktos = socker. Mandelmjölken är riktigt god till gröten och den har sin speciella smak och sötma så den är perfekt i bakverk. Gott! Lina bjöd dessutom på en otroligt god efterrätt. Snodd från Emmysliv. Gör så här: blanda 40 g vaniljkasein och 2 tsk bakpulver i en skål. Vispa i en annan skål 3 ägg och 1 dl Stevia strö pösigt. Tillsätt 100 g kvarg och 1 tsk vaniljarom och fortästt vispa. Häll sedan ner de torra ingredienserna, rör om hela tiden för att undvika klumpbildning. Rör till sist ner ½ dl mjölk. Häll smeten i en springform, tillsätt 100 g hallon och grädda sedan på 175 grader i 20 minuter. Låt kakan svalna lite innan servering och bli inte rädd om den sjunker ihop lite. Stats (8 bitar): 409 kcal, 64 g protein, 16 g fett, 14 g kolhydrater Stats per bit: 51 kcal, 8 g protein, 2 g fett, 2 g kolhydrater "Sås" Kvarg + stevia